چه مقدار کافئین در چای سفید وجود دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
دیدگاه: 0 دیدگاه

از نوشیدنی های محبوب میان انواع چای می توان به چای سفید اشاره کرد. چای سفید برخلاف چای سیاه و سبز که طعم قوی دارند به خاطر خواص، عطر و طعم ملایمش مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی کافئین در چای سفید خواهیم پرداخت. آیا میزان کافئین در چای سفید همانند همتایان خود (چای سیاه و سبز) است ؟ چای سفید چقدر کافئین دارد ؟ با چین چای همراه باشید.

چای سفید چیست؟

چای سفید از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) بدست می آید که از فوجیان (استانی در سواحل جنوب شرقی چین) برداشت می شود. این چای از برگ ها یا جوانه های جوان این گیاه که با کرک های سفید ریز پوشانده شده اند بدست می آید. از این رو آن را چای سفید نام گذاری کرده اند.

محبوب ترین گرید های چای سفید کدامند ؟

از محبوب ترین گریدهای چای سفید می توان به سوزن نقره ای (بای هائو یین ژن) و گل صد تومانی سفید (بای مودان) اشاره کرد. این چای ها بیشتر شامل جوانه های چای هستند و کمترین مراحل پردازش را طی می کنند. برای مشاهده و خرید انواع چای سفید می توانید به چین چای مراجعه کنید.

تفاوت چای سفید با سایر چای ها

تفاوت اصلی چای سفید و سایر چای ها در این است که چای سفید کمترین میزان اکسیداسیون را تجربه می کند. در نتیجه این چای، بسیار لطیف، دارای عطر و طعم ملایم و منحصربه فرد است.

آیا چای سفید حاوی کافئین است؟

همانگونه که در مطلب فوق ذکر شد، چای سفید از همان گیاهی تهیه می شود که چای سبز و چای سیاه به عمل می آید. بنابراین چای سفید نیز حاوی کافئین است. اگرچه کارشناسان تخمین می زنند که چای سفید حاوی 15٪ کافئین کمتری نسبت به چای سبز سنتی است.

کافئین چای سفید

میزان کافئین چای سفید به عوامل متعددی وابسته است اما به صورت کلی، چای سفید حاوی 6 تا 55 میلی گرم کافئین در هر فنجان (معادل 250 میلی لیتر) است. کمترین مقدار کافئین در گونه های متفاوت چای سفید متعلق به چای سفید سوزن نقره ای (بای هائو یین ژن) بوده که فقط از جوانه های چای به جای برگ تهیه می شود. جوانه‌ها حاوی پرزهای آبگریز یا «آب‌ترس» هستند که ممکن است استخراج کافئین را دشوارتر کنند.

عوامل موثر در میزان کافئین چای سفید

1- برند و شرکت عرضه کننده

تکنیک های متفاوت در پردازش و برداشت چای سفید می تواند محتوای کافئین را به صورت قابل توجهی دستخوش تغییرات کند.

2- درجه حرارت

دم آوری چای سفید در دمای بالای 90 درجه سانتی گراد (194 درجه فارنهایت) منجر به آزادسازی سطح قابل توجهی از کافئین خواهد شد.

3- زمان

هرچه زمان دم آوری و خیساندن چای طولانی تر شود، کافئین بیشتری از برگ ها یا جوانه های چای سفید استخراج می شود. مطالعات نشان  می دهد دم کردن چای سفید بیش از 7 الی 10 دقیقه، میزان کافئین آن را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

با این وجود اگر به دنبال مقایسه کافئین انواع چای هستید و می خواهید مصرف کافئین خود را کاهش دهید، چای سفید گزینه ایده آلی خواهد بود. این چای خواص متعددی به همراه دارد. در این باره، مقاله ای از قبل برای شما آماده کرده ایم که در صورت علاقه می توانید در مورد خواص چای سفید بیشتر بدانید.

اینجا بخوانید : 9 مزیت چشمگیر چای سفید 

جایگزین های بدون کافئین

اگر همچنان در نظر دارید از چای سفید معمولی استفاده کنید اما میزان کافئین آن را کاهش دهید، می توانید آن را فقط به مدت 1 الی 5 دقیقه در دمایی زیر 90 درجه سانتی گراد (194 درجه فارنهایت) دم آوری کنید.

همچنین اگر به دنبال چای بدون کافئین هستید می توانید از دمنوش های گیاهی استفاده کنید. برخی از دمنوش های گیاهی برخلاف چای های اصیل که از گیاه کاملیا سیننسیس بدست می آیند، ترکیبات گیاهی بدون کافئین دارند. این دمنوش ها اغلب شامل میوه های خشک، گل ها، ادویه و یا سایر گیاهان دارویی بدست می آیند. همچنین برخی از قهوه هایی که امروزه در بازار عرضه می شوند بدون کافئین هستند. برای آشنایی با قهوه بدون کافئین، پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه کنید.

اینجا بخوانید : قهوه بدون کافئین؛ خوب یا بد ؟ 

سخن پایانی

چای سفید با وجود طعم و عطر لطیف و ملایم، حاوی کافئین است. یک فنجان چای سفید (250 میلی لیتر) حاوی 6 الی 55 میلی گرم کافئین در روز است. این میزان تا حد زیادی به نوع و اندازه جوانه ها و برگ های گیاه چای، نوع برداشت و پردازش، زمان و دمای دم کشیدن چای وابسته است. برای کاهش مصرف کافئین، چای سفید خود را حداکثر 5 دقیقه در آب داغ کمتر از 90 درجه سانتی گراد دم آوری کنید.

منبع

healthline

دسته‌بندی‌ها: مقالات

مقالات پیشنهادی

لاغری با چای سبز

لاغری با چای سبز + بهترین زمان استفاده

در دنیای امروز، بسیاری افراد به دنبال راه هایی برای بهبود سلامتی و کاهش وزن هستند. برخی به سراغ مکمل های دارویی و برخی به دنبال راه های طبیعی و استفاده از گیاهان دارویی مثل چای سبز می روند. از این رو، برخی مکمل ها ممکن است خطرناک باشند و سلامتی افراد را به خطر […]

12 مورد از بهترین خواص چای سبز

چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های روی کره زمین است که فواید بالقوه زیادی برای سلامتی ما دارد. چای سبز از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) بدست می آید. این چای از آنجایی که حاوی کاتچین و سایر ترکیبات مفید است، خواص بی نظیر و منحصربه فردی دارد. فراتر از طعم ممتازش، این […]

جنسینگ

8 خواص جینسینگ برای سلامتی که نمی دانستید!

اگر به دنبال گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان هستید، جینسینگ شما را شگفت زده خواهد کرد. این گیاه که قرن ها در طب سنتی چین پرکاربرد بوده، در علم مدرن هم توانسته خود را به خوبی اثبات کند. تحقیقات نشان می دهد جینسینگ ممکن است بر سلامت مغز، بهبود علمکرد سیستم ایمنی و کنترل قند […]

9 مزیت چشمگیر چای سفید

چای سفید از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود. برگ ها و جوانه های آن درست قبل از باز شدن کامل، زمانی که با کرک های سفید ریز پوشیده شده اند، چیده می شوند. چای سبز و چای سیاه نیز از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شوند. با این حال، روش های مختلف پردازش، طعم […]

ناگفته هایی در باب چای رویبوس:

در بین انواع چای گیاهی و دمنوش‌ها، ممکن است نام چای رویبوس را کمتر شنیده باشید. با این حال بسیاری از افراد که در ارتباط با این چای گیاهی اطلاعات دارند، می‌دانند رویبوس و لاغری در برخی جنبه‌ها به یکدیگر مرتبط هستند، به همین دلیل است که این چای طرفداران زیادی دارد. مجموعه تخصصی چین […]

چای سفید

بهترین چای برای خواب کدام است؟ معرفی 7 چای خواب آور

شلوغی و تنش های دنیای مدرن امروزه می تواند برای برخی افراد استرس زا باشد. چای می تواند برای کمک به خواب مفید باشد به ویژه اگر یک چای آرامش بخش انتخاب شود. برخی از این چای ها مانند بابونه و سنبل الطیب به شما کمک می کنند تا استرس خود را کاهش دادهِ و […]

6 مزایای ست دم آوری چای

ست های دم آوری چای تاریخچه طولانی و برجسته ای دارند که از باستان مورد توجه متخصصان و علاقه مندان به چای بوده است. ست های دم آوری چای فوایدی جالب و دانستی دارند که در نهایت تجربه نوشیدن چای را بهبود می بخشد. این هنر قدیمی این امکان را به ما می دهد تا […]

آموزش طرز تهیه چای ماچا + ماچا لته

چای ماچا یک نوشیدنی از خانواده چای سبز است که از برگ بوته های Camellia sinensis تهیه می شود. بیشترین کاشت و تهیه ماچا در کشور های آسیایی مانند ژاپن، کره، چین، تایوان انجام می شود. بعد از برداشت چای ماچا، برگ های آن را خشک و سپس با استفاده از آسیاب های سنگی مخصوص […]

بهترین برندهای چای جاسمین + انواع اشکال و روش تولید

چای جاسمین یک چای سنتی چینی میباشد که معمولا از مخلوط برگهای چای سبز و گلهای یاسمن به دست می آید.این ترکیب منحصر به فرد از طریق عطر دار کردن برگ های درخت چای به وسیله گلهای یاس معطر حاصل میشود. روش تولید این چای تکنیکهای خاصی دارد که در طول نسلهای متوالی بهتر و […]

بابل تی

بابل تی چیست؟ خواص + طرز تهیه بابل تی (فیلم آموزشی)

شاید تا به حال اسم بابل تی یا نام های دیگر این نوشیدنی را شنیده باشید. بابل تی را با نام های چای بوبا یا چای حباب دار نیز می شناسند. اما بابل تی چیست ؟ طرز تهیه بابل تی چگونه است؟ طعم بابل تی شبیه چیست؟ در این مقاله سعی بر پاسخ به تمامی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 7
  • در انتظار بررسی: 7
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.