معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای + راهنمای خرید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه
دیدگاه: 0 دیدگاه

سینی های چای نوشی، بخشی جدایی ناپدیر از تجربه نوشیدن چای بوده که دارای تاریخچه طولانی و اهمیت فرهنگی به ویژه در آسیای شرقی است. مراسمات چای نوشی در آسیا، یک عادت سنتی و رسمی است که با تشریفات و توجه به جزئیات انجام می شود. شکل ظاهری سینی چای تخصصی، اغلب پهن است تا تمامی ابزارهای لازم مورد سرو، مانند ست های چایخوری، پت و دیگر ابزار در سینی قرار گیرند. در این مقاله با معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای همراه ما باشید.

سیر تکاملی سینی های چای

محبوب ترین سینی هایی که برای سرو ست های چای استفاده می شوند با نام های چاچوان (کشتی چای) و چاکسی (چای شویی) شناخته می شوند. اولین سینی چای شناخته شده به چین باستان باز می گردد که به عنوان ” چا پینگ” شناخته می شود. سینی های چای در طول زمان با تغییر ذائقه فرهنگی و پیشرفت های تکنولوژی، تکامل یافته اند. ابتدا در قرن 18 و 19، سینی های چای با طرح و نقش های پیچیده و تزئینی ارائه شدند. در قرن 20 و 21، سینی های چای در کنار زیبایی، کاربردی تر شده و طیف گسترده ای از جنس ها ارائه شد.

انواع سینی چای تخصصی

انواع سینی چای تخصصی

  • یک لایه
  • دو لایه

برخی از سینی های یک لایه، دارای سوراخ بر روی سطح خود است که آب اضافه حاصل از مراسمات دم آوری را در زیر خود جمع می کند. در سینی چای دولایه، لایه اول دارای سوراخ های متعدد است، در حالی که لایه زیرین به عنوان کشوی تخلیه آب در نظر گرفته می شود. در نظر داشته باشید که سینی چای دولایه، ظرفیت محدودی برای نگهداری فاضلاب داشته و برای جلوگیری از سر ریز شدن آب، باید به موقع تمیز شوند.

جنس سینی مخصوص دم آوری چای

سینی های چای اغلب از جنس چوب بامبو، سنگ، سرامیک و خاک رس عرضه می شوند. همچنین سینی های سرو چای، اغلب با یک طرح و فرم زیبا برای نمایش ست چای و تجهیزات عرضه می شوند که نه تنها به سرو بهتر چای کمک می کنند بلکه با فرم زیبا، نمایش مراسمات را بهبود می بخشند.

سینی های چای چوبی

سینی های چای چوبی

بامبو، محبوب ترین جنس برای سینی چای در نظر گرفته می شود. به صورت کلی، بامبو در اثر برخورد با آب، تغییرات دمایی و رطوبت بهترین عملکرد را دارند. همچنین چوب به راحتی پردازش می شود و می توان آن را به اشکال مختلف عرضه کرد. اگر به خوبی از سینی چوبی مراقبت کنید، می تواند ایده آل ترین گزینه برای شما باشد.

  • سینی چوبی به راحتی نمی شکند
  • سینی های بابمو در اثر برخورد مداوم با آب، خراب نمی شود
  • سبک تر از سینی های سنگی و سرامیکی هستند
  • راحتی در جابه جایی
  • ساده، شیک و محبوب

سینی چای سنگی

جنس سنگی این چای ها به شما احساس امنیت می دهد. از مهم ترین ویژگی های سینی سنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سینی چای سنگی، آب را جذب نمی کند و تغییر شکل نمی دهد
  • ایجاد کمترین لکه چای
  • به راحتی تمیز می شود
  • ظاهری زیبا و شیک

سینی چای سرامیکی و چینی

سینی چای سرامیکی و چینی

این سینی ها، از زیبایی ویژه ای برخوردارد هستند و به افراد، حس هنر چای را القا می کنند. با این وجود، جنس سرامیکی ظریف است و به راحتی آسیب می بیند که نیازمند توجه و دقت در استفاده است.

سینی چای مسی

جنس مسی سینی چای می تواند باکتری ها را مهار کرده و برای مراقبت های بهداشتی کمک کننده است. این سینی ها، عمر طولانی دارند و به سختی آسیب میبینند. همچنین سینی های مسی، به راحتی با لکه های چای پوشانده نخواهد شد.

جنس داخل سینی

جنس درون سینی های مخصوص دم آوری اغلب از سنگ، چوب (آبنوس، ماهون، پانگا پانگا)، بامبو و سفال انتخاب می شود. سینی چای سنگی ساده و بادام ترین و سینی چای بامبو ظریف ترین آن است.

مشاهده و خرید انواع سینی مخصوص دم آوری چای

راهنمای خرید سینی های چای

راهنمای خرید سینی های چای

پس از معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای، زمان راهنمایی مفید برای خرید خواهد بود. صرف نظر از اینکه چه میزان دم آوری دارید، سینی چایی را انتخاب کنید که تغییر شکل ندهد. در هنگام خرید سینی چای به موارد زیر توجه کنید.

چگونه یک سینی چای مخصوص دم آوری انتخاب کنیم؟

  • دکور
  • جنس
  • اندازه
  • نحوه تخلیه آب

فضای خود را برای مراسمات چای نوشی در نظر بگیرید

استفاده از سینی چای، بستگی به محل استفاده دارد. در هنگام خرید سینی چای، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید، اندازه فضای شماست. اگر فضای شما محدود است یا افراد چای نوش کمی در مراسمات خود دارید، از سینی کوچک تر استفاده کنید. سینی های بزرگ تر، اغلب امکان استفاده از تجهیزات و وسایل چای نوشی مانند کتل، ست دم آوری، پت چای و … را فراهم می کند.

شاید برای شما جالب باشد : 10 پت چای چینی و معنای آن ها 

جنس سینی خود را مشخص کنید

محبوب ترین سینی های چای نوشی، از جنس بامبو است که قیمتی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست دارند. رایج ترین سینی های چوبی شامل چوب رز، آبنوس، ماهون و پانگا پانگا است.

نحوه زهکشی سینی چای

سه نوع زهکشی برای سینی های چای وجود دارد.

  • تخلیه مستقیم (بدون سینی زیر)
  • سینی چای با لایه دوم برای دریافت آب اضافی
  • سینی چای با لایه دوم و شیلنگ تخلیه

شاید برای شما مفید باشد : گایوان (GAIWAN) چیست و چگونه از گایوان استفاده کنیم؟

چگونه سینی چای را تمیز کنیم؟

مرحله اول

پارچه نرم و تمیزی را با مقداری سرکه سفید خیس کرده و از آن استفاده کنید. اگر لکه های بیشتری در سینی وجود دارد، می توانید مقداری سرکه سفید را در سینی چای ریخته و سپس کمی آب اضافه کنید تا خیس بخورد. سپس آن را با دستمال خود تمیز کنید.

مرحله دوم

اگر سینی چای را برای مدت طولانی استفاده کرده اید و لکه های زیادی بر روی آن ایجاد کرده اید، نیاز به اسفنج و نمک خواهید داشت. شما می توانید با مالش اسفنج آغشته به نمک، سینی را به راحتی تمیز و لکه های چای را پاک کنید.

مرحله سوم

برای تمیز نمودن سینی چای آغشته به لکه های چای، می توانید از محلول سفید کننده استفاده کرده و سپس سینی را آبکشی و خشک کنید. همچنین می توانید برای از بین بردن کثیفی و جرم، از خمیر دندان استفاده کرده و سپس آبکشی و خشک نمایید.

بهترین نحوه نگهداری سینی چای؛ چگونه از سینی چای مراقبت کنیم؟

1- سینی چای را به دور از جریان هوای مستقیم و معرض نور نگهداری کنید.

2- رطوبت نسبی متعادلی در فصول مختلف سال در نظر بگیرید. برای حفظ رطوبت هوا در تابستان، پاییز و زمستان با اسپری، رطوبت ایجاد کنید. قرار دادن چند گل در خانه می تواند رطوبت هوا را تنظیم کند. در نظر داشته باشید که استفاده از کولرگازی در تابستان، می تواند رطوبت را کاهش دهد. این می تواند سبب انبساط چوب سینی و ایجاد ترک شود.

3- برای جلوگیری از خراشیدگی یا سایش، از برخورد اجسام فلزی و تیز خودداری کنید.

4- برای نظافت سینی چای، از روشن کننده های شیمیایی استفاده نکنید. (سرکه سفید و نمک ایده آل است. )

سخن پایانی

سینی چای، نه تنها یک ابزار کاربردی سرو چای، بلکه نمادی از فرهنگ و تاریخ چای‌نوشی است. با استفاده از سینی چای مخصوص مراسمات چای نوشی، فرد می‌تواند با سلیقه و احترام، مهمانان خود را مهمان‌نوازی کند و در کنار چایی خوش طعم، لحظاتی خاص و خاطره انگیز را برای همه به ارمغان آورد. این سنت، نشان از ارزش قدیمی و محبوبیت چای در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف را به نمایش می گذارد.

دسته‌بندی‌ها: مقالات

مقالات پیشنهادی

دمنوش انرژی زا و نشاط آور

معرفی 5 دمنوش انرژی زا و نشاط آور

انواع مختلفی از دمنوش ها بسته به ترکیبات و خواصشان، از دیر باز تا کنون به عنوان دارویی ضد افسردگی مورد استفاه قرار گرفته اند که هر کدام ویژگی ها و خواص منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه قصد داریم به معرفی 5 دمنوش انرژی زا و نشاط آور بپردازیم و امکان انتخاب […]

عود چیست ؟ معرفی عود برنر

عود چیست ؟ معرفی عود برنر

عود ها مواد عطری و خوش بویی هستند که از قرون گذشته تا به امروز در فرهنگ های مختلف استفاده می شود. عود های طبیعی از ترکیب خرده چوب های درختان چین و هند، برخی گیاهان و گل ها و حتی روغن برخی گیاهان و درختان تشکیل می شود که با سوزاندن آن ها، بوی […]

مراسم چای ژاپنی

سنت زیبا و با شکوه ژاپن مراسم چای ژاپنی | Japanese Tea Ceremony چادو یا سادو مراسم سنتی سرو چای سبز در ژاپن است و اهمیت بالایی در فرهنگ ژاپنی دارد. این مراسم برای ژاپنی ها مراسمی مملو از آرامش، زیبایی، تفکر و مراقبه است و رسم و رسوم خاصی دارد. روش آماده سازی چای، […]

8 خاصیت جادویی چای پوئر چیست؟

چای پوئر یکی از نوشیدنی های سنتی و مفید در جهان است که اصالت آن به چین باز می گردد. این چای به عنوان یک نوشیدنی محبوب در بسیاری از مناطق جهان به ویژه در آسیا شناخته می شود. اما خاصیت جادویی چای پوئر چیست ؟ چای پوئر چیست ؟ در واقع این چای یکی […]

تی پت ( مجسمه یا اسباب بازی مخصوص همراه مراسمات چای )

 تی پت ( مجسمه یا اسباب بازی مخصوص همراه مراسمات چای ) مجسمه ی چای یا حیوان خانگی عاشق چای (چینی ساده شده: 茶宠؛ چینی سنتی: 茶寵؛ )، همچنین به عنوان چاچونگ شناخته می‌شود، یک شکل کوچک سفالی است که توسط برخی از نوشیدنی‌های چای برای خوش شانسی نگهداری می‌شود. آنها معمولاً از “زیشا” یا […]

10 دمنوش بی نظیر برای کاهش فشار خون بالا

10 دمنوش بی نظیر برای کاهش فشار خون بالا

در زندگی نوین با چرخه زندگی متفاوت و تغییر در سبک زندگی، برخی افراد به بیماری های مختلفی مانند فشار خون بالا دچار می شوند. فشارخون بالا یکی از خطرناک ترین بیماری هاست که در صورت عدم کنترل و درمان، باعث آسیب های جبران ناپذیری می شود. در این مقاله به معرفی بهترین چای و […]

بهترین چای و دمنوش برای کبد چرب کدامند؟ (معرفی 4 مورد)

یکی از مشکلات شایع و مزمن در جوامع امروزی، کبد چرب است. اصلی ترین نقش کبد، پاکسازی خون و سموم بدن است. متاسفانه سالانه بیش از 2 میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری های کبدی جان خود را از دست می دهند. از این رو در این مقاله به دنبال راهی برای بهبود […]

5 تفاوت چای سبز و چای زرد

چای سبز و چای زرد دو گونه محبوب چای در سراسر دنیا به ویژه کشور های آسیایی هستند که با روش های متفاوت تهیه می شوند. در این مقاله به 5 تفاوت چای سبز و چای زرد اشاره خواهیم کرد. 1- پردازش پس از برداشت چای سبز برگ های تازه چای سبز پس از برداشت، […]

معرفی 8 چای آرام بخش و خواب آور

معرفی 8 چای آرام بخش و خواب آور

یکی از دلایل اصلی و عوامل مهم در سلامت جسم و روان، خواب کافی و با کیفیت است. اما با توجه به زندگی مدرن امروزه، برخی افراد به دلایل مختلف نمی توانند خواب راحتی داشته باشند. عدم استراحت کافی و با کیفیت می تواند منجر به کاهش توانایی شناختی و آلزایمر در سنین بالا، افزایش […]

بهترین زمان نوشیدن انواع چای

بهترین زمان نوشیدن چای | معرفی 12 مورد چای

چای، یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در جهان است که به دلیل خواص طبیعی و طعم بی نظیرش هر روز مورد استفاده عموم به ویژه مردمان آسیا قرار می گیرد. گونه های مختلف چای با خصوصیات و ویژگی های منحصربه فردشان، زمان استفاده متفاوتی دارند که بهتر است در لحظات مختلف روز از آن […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 10
  • در انتظار بررسی: 10
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.