معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای + راهنمای خرید

27 اردیبهشت 1403 زمان برای مطالعه: 5 دقیقه 0 دیدگاه مقالات

سینی های چای نوشی، بخشی جدایی ناپدیر از تجربه نوشیدن چای بوده که دارای تاریخچه طولانی و اهمیت فرهنگی به ویژه در آسیای شرقی است. مراسمات چای نوشی در آسیا، یک عادت سنتی و رسمی است که با تشریفات و توجه به جزئیات انجام می شود. شکل ظاهری سینی چای تخصصی، اغلب پهن است تا تمامی ابزارهای لازم مورد سرو، مانند ست های چایخوری، پت و دیگر ابزار در سینی قرار گیرند. در این مقاله با معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای همراه ما باشید.

سیر تکاملی سینی های چای

محبوب ترین سینی هایی که برای سرو ست های چای استفاده می شوند با نام های چاچوان (کشتی چای) و چاکسی (چای شویی) شناخته می شوند. اولین سینی چای شناخته شده به چین باستان باز می گردد که به عنوان ” چا پینگ” شناخته می شود. سینی های چای در طول زمان با تغییر ذائقه فرهنگی و پیشرفت های تکنولوژی، تکامل یافته اند. ابتدا در قرن 18 و 19، سینی های چای با طرح و نقش های پیچیده و تزئینی ارائه شدند. در قرن 20 و 21، سینی های چای در کنار زیبایی، کاربردی تر شده و طیف گسترده ای از جنس ها ارائه شد.

انواع سینی چای تخصصی

انواع سینی چای تخصصی

برخی از سینی های یک لایه، دارای سوراخ بر روی سطح خود است که آب اضافه حاصل از مراسمات دم آوری را در زیر خود جمع می کند. در سینی چای دولایه، لایه اول دارای سوراخ های متعدد است، در حالی که لایه زیرین به عنوان کشوی تخلیه آب در نظر گرفته می شود. در نظر داشته باشید که سینی چای دولایه، ظرفیت محدودی برای نگهداری فاضلاب داشته و برای جلوگیری از سر ریز شدن آب، باید به موقع تمیز شوند.

جنس سینی مخصوص دم آوری چای

سینی های چای اغلب از جنس چوب بامبو، سنگ، سرامیک و خاک رس عرضه می شوند. همچنین سینی های سرو چای، اغلب با یک طرح و فرم زیبا برای نمایش ست چای و تجهیزات عرضه می شوند که نه تنها به سرو بهتر چای کمک می کنند بلکه با فرم زیبا، نمایش مراسمات را بهبود می بخشند.

سینی های چای چوبی

سینی های چای چوبی

بامبو، محبوب ترین جنس برای سینی چای در نظر گرفته می شود. به صورت کلی، بامبو در اثر برخورد با آب، تغییرات دمایی و رطوبت بهترین عملکرد را دارند. همچنین چوب به راحتی پردازش می شود و می توان آن را به اشکال مختلف عرضه کرد. اگر به خوبی از سینی چوبی مراقبت کنید، می تواند ایده آل ترین گزینه برای شما باشد.

سینی چای سنگی

جنس سنگی این چای ها به شما احساس امنیت می دهد. از مهم ترین ویژگی های سینی سنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سینی چای سرامیکی و چینی

سینی چای سرامیکی و چینی

این سینی ها، از زیبایی ویژه ای برخوردارد هستند و به افراد، حس هنر چای را القا می کنند. با این وجود، جنس سرامیکی ظریف است و به راحتی آسیب می بیند که نیازمند توجه و دقت در استفاده است.

سینی چای مسی

جنس مسی سینی چای می تواند باکتری ها را مهار کرده و برای مراقبت های بهداشتی کمک کننده است. این سینی ها، عمر طولانی دارند و به سختی آسیب میبینند. همچنین سینی های مسی، به راحتی با لکه های چای پوشانده نخواهد شد.

جنس داخل سینی

جنس درون سینی های مخصوص دم آوری اغلب از سنگ، چوب (آبنوس، ماهون، پانگا پانگا)، بامبو و سفال انتخاب می شود. سینی چای سنگی ساده و بادام ترین و سینی چای بامبو ظریف ترین آن است.

مشاهده و خرید انواع سینی مخصوص دم آوری چای

راهنمای خرید سینی های چای

راهنمای خرید سینی های چای

پس از معرفی انواع سینی مخصوص دم آوری چای، زمان راهنمایی مفید برای خرید خواهد بود. صرف نظر از اینکه چه میزان دم آوری دارید، سینی چایی را انتخاب کنید که تغییر شکل ندهد. در هنگام خرید سینی چای به موارد زیر توجه کنید.

چگونه یک سینی چای مخصوص دم آوری انتخاب کنیم؟

فضای خود را برای مراسمات چای نوشی در نظر بگیرید

استفاده از سینی چای، بستگی به محل استفاده دارد. در هنگام خرید سینی چای، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید، اندازه فضای شماست. اگر فضای شما محدود است یا افراد چای نوش کمی در مراسمات خود دارید، از سینی کوچک تر استفاده کنید. سینی های بزرگ تر، اغلب امکان استفاده از تجهیزات و وسایل چای نوشی مانند کتل، ست دم آوری، پت چای و … را فراهم می کند.

شاید برای شما جالب باشد : 10 پت چای چینی و معنای آن ها 

جنس سینی خود را مشخص کنید

محبوب ترین سینی های چای نوشی، از جنس بامبو است که قیمتی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست دارند. رایج ترین سینی های چوبی شامل چوب رز، آبنوس، ماهون و پانگا پانگا است.

نحوه زهکشی سینی چای

سه نوع زهکشی برای سینی های چای وجود دارد.

شاید برای شما مفید باشد : گایوان (GAIWAN) چیست و چگونه از گایوان استفاده کنیم؟

چگونه سینی چای را تمیز کنیم؟

مرحله اول

پارچه نرم و تمیزی را با مقداری سرکه سفید خیس کرده و از آن استفاده کنید. اگر لکه های بیشتری در سینی وجود دارد، می توانید مقداری سرکه سفید را در سینی چای ریخته و سپس کمی آب اضافه کنید تا خیس بخورد. سپس آن را با دستمال خود تمیز کنید.

مرحله دوم

اگر سینی چای را برای مدت طولانی استفاده کرده اید و لکه های زیادی بر روی آن ایجاد کرده اید، نیاز به اسفنج و نمک خواهید داشت. شما می توانید با مالش اسفنج آغشته به نمک، سینی را به راحتی تمیز و لکه های چای را پاک کنید.

مرحله سوم

برای تمیز نمودن سینی چای آغشته به لکه های چای، می توانید از محلول سفید کننده استفاده کرده و سپس سینی را آبکشی و خشک کنید. همچنین می توانید برای از بین بردن کثیفی و جرم، از خمیر دندان استفاده کرده و سپس آبکشی و خشک نمایید.

بهترین نحوه نگهداری سینی چای؛ چگونه از سینی چای مراقبت کنیم؟

1- سینی چای را به دور از جریان هوای مستقیم و معرض نور نگهداری کنید.

2- رطوبت نسبی متعادلی در فصول مختلف سال در نظر بگیرید. برای حفظ رطوبت هوا در تابستان، پاییز و زمستان با اسپری، رطوبت ایجاد کنید. قرار دادن چند گل در خانه می تواند رطوبت هوا را تنظیم کند. در نظر داشته باشید که استفاده از کولرگازی در تابستان، می تواند رطوبت را کاهش دهد. این می تواند سبب انبساط چوب سینی و ایجاد ترک شود.

3- برای جلوگیری از خراشیدگی یا سایش، از برخورد اجسام فلزی و تیز خودداری کنید.

4- برای نظافت سینی چای، از روشن کننده های شیمیایی استفاده نکنید. (سرکه سفید و نمک ایده آل است. )

سخن پایانی

سینی چای، نه تنها یک ابزار کاربردی سرو چای، بلکه نمادی از فرهنگ و تاریخ چای‌نوشی است. با استفاده از سینی چای مخصوص مراسمات چای نوشی، فرد می‌تواند با سلیقه و احترام، مهمانان خود را مهمان‌نوازی کند و در کنار چایی خوش طعم، لحظاتی خاص و خاطره انگیز را برای همه به ارمغان آورد. این سنت، نشان از ارزش قدیمی و محبوبیت چای در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف را به نمایش می گذارد.

ارسال دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.